AMD Slovenj Gradec FacebookObiščite nas na Facebooku

Vorančev trg 4, 2380 Slovenj Gradec

T: +386 (0)41 625 070

Voznik začetnik

KDO JE VOZNIK ZAČETNIK?
Voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta starosti.

Voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja ne glede na to ali je bilo dovoljenje pridobljeno v Sloveniji ali v tujini.

Voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja vožnje kategorije A2, A ali B, čeprav že ima vozniško dovoljenje kategorij AM, A1, B1, F ali G.

  USPOSABLJANJE
  Cena usposabljanja je 125€ in je določena s strani vlade Republike Slovenije.

  Programa dodatnega usposabljanja se mora voznik začetnik udeležiti po najmanj štirih mesecih od izdaje vozniškega dovoljenja.

  Teoretični del (1ura)

  Razlaga o izkušnjah udeležencev in motivih za vožnjo, predstavitev tehnik zaviranj v sili, možnih reakcij pri vožnji na ovinku, tehničnih osnov in delovanja fizikalnih zakonitosti vožnje ter predstavitev pravilnega upravljanja vozila in varnostnih naprav v vozilu.

  Praktični del programa (5ur)
  Vadba varne vožnje na poligonu Vransko

  upravljanje in vodenje vozila v obliki slalomske vožnje s prikazom pravilne nastavitve sedežnega položaja in pravilna uporaba varnostnega pasu,
  vaje vodenja vozila v zavojih ter načinov reševanja iz nevarnih situacij v zavoju,
  vaje za vožnjo na primerni varnostni razdalji in pravilno oceno varnostne razdalje pri vožnji, s prikazom odvisnosti varnostne razdalje od hitrosti vožnje,
  vaje zaviranja v nevarnosti ter nenadnem umikanju na vozišču,
  vaje reševanja ob nenadnem zanašanju vozila
  Skupinska delavnica (3ure)
  Voznikom vzbuditi zavest o tveganjih, ki so najpogostejši vzrok za nastanek prometne nesreče, ter njihovimi posledicami, da bodo prepoznali razloge za prilagajanje vožnje svojim sposobnostimin se ne bodo prepustili motenim vplivom. Voznike spodbuditi, da prepoznajo svoje prednosti in slabosti ter prilagodijo vožnjo svojim sposobnostim.