AMD Slovenj Gradec FacebookObiščite nas na Facebooku

Vorančev trg 4, 2380 Slovenj Gradec

T: +386 (0)41 625 070

Tečaj varne vožnje

Usposabljanje vključuje vadbo varne vožnje in skupinsko delavnico o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa. Doslej je bila pogoj za udeležbo opravljena vožnja odličnosti v avtošoli, kar pa je z novim Zakonom o voznikih odpravljeno.

Program vadbe varne vožnje za voznike začetnike predstavlja priložnost, da se znanje novega voznika obogati na zabaven, adrenalinski in obenem preventiven način. Istočasno se dopolni tudi znanje, ki ga voznik začetnik ne more pridobiti v šoli vožnje in je zato še toliko bolj pomembno za varno udeležbo v prometu. Z udeležbo na tem programu se vozniki začetniki situacijsko najbolj približajo tistim dogodkom in posledicam, ki se najpogosteje pripetijo na cesti v različnih pogojih in voznih razmerah. Mladim naj namignemo še to, da udeležba na takšnem programu nikakor ni dolgočasna temveč ravno nasprotno, polna zabave in adrenalina.

Usposabljanja za voznike začetnike izvajamo v AMZS centru varne vožnje na Vranskem, kjer vam lahko zagotovimo kvalitetno izvedbo in obilo novega znanja.

Izvede se v enem dnevu in traja 10 pedagoških (šolskih) ur. Deli se na:

  • Teoretični del (1 pedagoška ura): Razprava o izkušnjah udeležencev in motivih za vožnjo, predstavitev tehnik zaviranja v sili, možnih reakcij vozila pri vožnji skozi ovinek, tehničnih osnov in delovanja fizikalnih zakonitosti vožnje ter predstavitev pravilnega upravljanja vozila in varnostnih naprav v vozilu.
  • Praktični del (6 pedagoških ur): Poteka na poligonu, udeleženci pa se ga udeležite z lastnimi vozili. Obsega več praktičnih vaj, udeleženci pa ste s prenosno radijsko postajo v stalni zvezi z inštruktorjem. Vsako vajo inštruktor razloži in tudi pokaže s svojim vozilom. Udeleženci mu nato sledite drug za drugim, inštruktor pa spremlja vsak vaš gib in vam sproti daje navodila za izboljšanje vašega odziva na nastalo situacijo. Po izvedbi vsake vaje se udeleženci z inštruktorjem pogovorite o pridobljenih spoznanjih.
  • Skupinska delavnica (3 pedagoške ure): Na skupinski delavnici o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa, se udeleženci seznanite z razlogi in posledicami nesreč ter s tveganji pri vožnji.

1 pedagoška ura pomeni 45 minut. Celoten program tako traja osem ur in pol, saj je udeležencem med programom na voljo tudi odmor za kosilo.

Usposabljanje se izvaja v skupinah do 12 oseb. V kolikor je za posamezen termin prijavljenih premalo udeležencev, se usposabljanje prestavi na naslednji ustrezni termin, udeležence pa o spremembi pravočasno obvestimo.

AMD Slovenj Gradec vam ponuja možnost, da se preko nas prijavite na potreben tečaj. Za prijavo kliknite tukaj.