Avto šola AMD Slovenj Gradec logo

Motorist začetnik

Motorist začetnik

Avto šola AMD Slovenj Gradec - Motorist začetnik

Motorist začetnik

Motoristu začetniku se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja.

Vozniško dovoljenje se motoristu začetniku podaljša, ko opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov motoristov in predloži potrdilo o opravljenem dodatnem usposabljanju.

Z udeležbo na programu dodatnega usposabljanja lahko voznik začetnik prične, ko od pridobitve dovoljenja mine najmanj 6 mesecev.

Tečaj varne vožnje za motoriste začetnike

  • Je obvezen za motoriste, ki ste prvič opravili vozniško dovoljenje za A2 ali A kategorijo oziroma nadgradili vozniško dovoljenje iz kategorije A2 v A po 12. 1. 2017.
  • Tečaj je prilagojen novim motoristom in namenjen spoznavanju kritičnih situacij v nadzorovanem in varnem okolju, kjer se lahko naučite pravilnih odzivov in ukrepov v nevarnih situacijah, še preden boste s tem soočeni v vsakdanjem prometu.
  • Priporočamo, da se programa udeležite z motorjem, ki ga tudi sicer največ vozite.
  • Na Vranskem je možen najem motorja, kar morate sporočiti najmanj 5 dni pred terminom.
  • Najem motornega kolesa stane 60 evrov.
  • Na tečaj varne vožnje za motoriste začetnike morate priti v polni motoristični opremi. Tisti, ki je nimate, si jo izposodite. Omejeno število opreme bo možno najeti na Vranskem, za kar se je potrebno dogovoriti vsaj 5 dni pred terminom.
Avto šola AMD Slovenj Gradec - Motorist začetnik

Na usposabljanje morate poleg veljavnega vozniškega izpita prinesti tudi karton voznika začetnika. Prejeli ste ga ob prevzemu vozniškega dovoljenja. Če ste ga slučajno založili, si ga lahko natisnete na spodnji povezavi.

Na koncu usposabljanja dobite potrdilo o opravljenem tečaju varne vožnje za voznike začetnike, ki ga nesete na upravno enoto in si podaljšate vozniško dovoljenje.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram